Sun Sims Home Search FAQ Log in  
Reply to topic Windows Vista & virus scanners for Windows XP
Goto page 1, 2  Next
Windows Vista & virus scanners for Windows XP
Peake1981
SimsHost Champion
Joined: 21 Dec 2006
Posts: 198
Location: Zollernia, Neu Rheinland
Post Posted: Mon Feb 12, 2007 9:23 pm
Reply with quote
Today, I upgraded my Dell Dimension E520 from Media Center Edition to Vista Home Premium. Other than picking the wrong version of Vista I didn't any problems. Before I upgraded, Windows told me remove my internet security pack (i.e. Firewall, Virus scanner, spam blocker, etc.)and later I put it back on. I had nothing but trouble and had to used system restore get off. You guys might need to buy new virus scanner if you upgrade to Vista. I going to have to buy one...

_________________
Ich bin ein Preusse, will ein Preusse sein.
tomssimstuff
Extreme SimsHost Fan
Joined: 06 Sep 2004
Posts: 90
Location: Indiana
Post Posted: Tue Feb 13, 2007 7:51 pm
Reply with quote
Which version did you want? I hope not Ultimate you don't gain much over home premium.

If you want a good anti-virus that's Vista compatible go with AVG http://free.grisoft.com, plus it's free.

_________________
Tom
Tom's Sim Stuff
My System Specs
Peake1981
SimsHost Champion
Joined: 21 Dec 2006
Posts: 198
Location: Zollernia, Neu Rheinland
Post Posted: Tue Feb 13, 2007 9:39 pm
Reply with quote
I first bought Home Basic, but you can't upgrade XP Media Center with Vista Home Basic.

I got a free virus scanner earlier today, but I intend to buy a better Virus scanner or an Internet Security Application later.

_________________
Ich bin ein Preusse, will ein Preusse sein.
Greg
Anja's Sock Puppet
Joined: 30 Aug 2004
Posts: 6672
Location: Happy Valley
Post Posted: Tue Feb 13, 2007 10:22 pm
Reply with quote
I don't know beans about Vista, but if I ever decide to update my operating system, I s'pose I'll just stick with Symantec.

_________________
Greg
Webmonster
Moon Sims ~ SimsHost ~ Ultimate Sims List
Peake1981
SimsHost Champion
Joined: 21 Dec 2006
Posts: 198
Location: Zollernia, Neu Rheinland
Post Posted: Tue Feb 13, 2007 10:48 pm
Reply with quote
Symantec is on a list of companies with Virus scanners or Internet Security Applications for Vista, Greg. I'm thinking of buying Microsoft's Internet Security App, I have a rebate form it.

_________________
Ich bin ein Preusse, will ein Preusse sein.
Greg
Anja's Sock Puppet
Joined: 30 Aug 2004
Posts: 6672
Location: Happy Valley
Post Posted: Wed Feb 14, 2007 7:54 am
Reply with quote
Oh, good! That means I can at least stay stuck in that one rut! smile

_________________
Greg
Webmonster
Moon Sims ~ SimsHost ~ Ultimate Sims List
kelly
Ruler of The Sim Republic
Joined: 10 Sep 2004
Posts: 480
Post Posted: Mon Feb 19, 2007 7:35 pm
Reply with quote
I upgraded to Vista Home Premium.. and I use McAfee security... No trouble:)
I do have trouble w/ my one mp3 player and cell phone:(

_________________
http://www.thesimrepublic.net
Greg
Anja's Sock Puppet
Joined: 30 Aug 2004
Posts: 6672
Location: Happy Valley
Post Posted: Mon Feb 19, 2007 11:52 pm
Reply with quote
Speaking of Windows Vista, is there a reason I want to get it?

I'm running XP Home Edition on two machines and XP Media Center on another. If they ain't broke, I don't want to fix them, but they do exhibit odd quirks once in a while.

_________________
Greg
Webmonster
Moon Sims ~ SimsHost ~ Ultimate Sims List
miros1
Lone Surviving Sims 1 Holdout
Joined: 05 Sep 2004
Posts: 5348
Location: NY State
Post Posted: Tue Feb 20, 2007 2:24 am
Reply with quote
I'm just patching XP for now.

_________________
Rose/Miros
Webmistress, the Wooden Simolean
http://www.woodensimolean.simshost.com
The Wooden Simolean is a SimsHost subscriber supported site
kelly
Ruler of The Sim Republic
Joined: 10 Sep 2004
Posts: 480
Post Posted: Tue Feb 20, 2007 7:07 am
Reply with quote
Greg wrote:
Speaking of Windows Vista, is there a reason I want to get it?



In my opinion... the only real difference is the look.. and the way that things are set up... Like the Control Panel is different... I didn't have Media Center .. I just had XP... so that is new for me.. But I wouldnt say that it is better than XP, just different... It actually took me a while to find some things:)

_________________
http://www.thesimrepublic.net
Nancy
The Spoiled Brat

The Spoiled Brat
Joined: 30 Aug 2004
Posts: 1355
Location: Upstate, New York
Post Posted: Tue Feb 20, 2007 7:29 am
Reply with quote
I'm not rushing out to buy it, I'm happy with XP for now.

_________________
Nancy

nanci2121
Zenmistress
SimsHost Champion
Joined: 15 Sep 2004
Posts: 872
Location: Up the creek...where's my paddle?!?
Post Posted: Tue Feb 20, 2007 10:25 am
Reply with quote
Geez...I didn't even install XP until about 2 years ago. LOL I think I'll be waitin' for bit.

_________________
Simsational Sandy's Sims 2
Candace's Sim Bazaar
A proud member of SimsHost.
Greg
Anja's Sock Puppet
Joined: 30 Aug 2004
Posts: 6672
Location: Happy Valley
Post Posted: Tue Feb 20, 2007 10:55 am
Reply with quote
Aw darn; I don't want to have to learn a new user interface. I'm guessing that the real changes are behind the scenes, but I don't know. I only first heard of Vista about a week ago.

_________________
Greg
Webmonster
Moon Sims ~ SimsHost ~ Ultimate Sims List
miros1
Lone Surviving Sims 1 Holdout
Joined: 05 Sep 2004
Posts: 5348
Location: NY State
Post Posted: Tue Feb 20, 2007 10:58 am
Reply with quote
Zenmistress wrote:
Geez...I didn't even install XP until about 2 years ago. LOL I think I'll be waitin' for bit.


I didn't install it until last summer!

_________________
Rose/Miros
Webmistress, the Wooden Simolean
http://www.woodensimolean.simshost.com
The Wooden Simolean is a SimsHost subscriber supported site
miros1
Lone Surviving Sims 1 Holdout
Joined: 05 Sep 2004
Posts: 5348
Location: NY State
Post Posted: Tue Feb 20, 2007 12:09 pm
Reply with quote
Here's something from MATY. Apparently most of the new pieces can be installed into XP.

Pseudonymous wrote:

<snip>Vista's New Features
IE 7 - Can download onto XP.
WMP 11 - Can download onto XP. 10's better anyway.
Sidebar - Google Desktop, DesktopSidebar, and there's even a ported version to XP.
Desktop Search - Google Desktop, Yahoo Desktop Search.
Aero - There's no equivalent on Windows XP.
Flip3D - There's no equivalent on Windows XP.
UAC - You'll usually just click "Agree" anyway, I don't think it asks for a password to do anything so it's not as secure as Linux.
Windows Defender - Can download onto XP, worthless when you have a Virus Scanner.
DirectX 10 - Not in XP, but no games use it yet. In addition, OpenGL has poor performance in Vista.

They cut out WinFS, PC-to-PC Sync(Groove?), and Monad which would have been reasons to actually buy the thing. Instead they just added the things above, changed the Security Stack, and modified a lot of the interface to make it more Macish.<snip>

_________________
Rose/Miros
Webmistress, the Wooden Simolean
http://www.woodensimolean.simshost.com
The Wooden Simolean is a SimsHost subscriber supported site
Windows Vista & virus scanners for Windows XP
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 5 Hours  
Page 1 of 2  

  
  
 Reply to topic  
Powered by phpBB © phpBB Group
Design by phpBBStyles.com | Styles Database.
Content © The Hullabaloo